donderdag 29 augustus 2024

Ringslang

Een heuse ringslang, gespot door Yvon in de Nieuwe Hortus in Utrecht. Het lukte om hem snel te 'vangen' met haar mobiel.

woensdag 21 augustus 2024

Wortelen in Wolvega

Saskia vergaderde in het gemeentehuis van Weststellingwerf met de initiatiefgroep voor een centraal ontmoetingscentrum in Wolvega. In de panoramazaal, met een prachtig uitzicht over het dorp.

In het trappenhuis naar die bovenste verdieping hangt een prachtig kunstwerk.
"Ik heb mijn wortels in Wolvega gevonden", berichtte Saskia aan Anja en Yvon.

woensdag 14 augustus 2024

Bos van Draad 3

Ook Anja heeft nu het Bos van Draad gezien. In een kerk in Veere.

Nog even wachten (tot ergens in 2025), dan krijgt dit door honderden mensen vervaardigde spiraalvormige borduurwerk zijn definitieve bestemming bij museum Belvédère in Oranjewoud bij Heerenveen. Om daar langzaam te vergaan terwijl de zaden uit de zoom vallen en ontkiemen. Zo zal het kunstwerk geleidelijk opgaan in de natuur.

dinsdag 13 augustus 2024

Licht tussen de bomen

In museum Beelden aan Zee zag Yvon twee marmeren sculpturen van Yutaka Sone. Ze heten 'Light in between Trees' 2 en 3, kennelijk uit een serie, en zijn geschonken aan het museum.

Light between Trees 2
Light between Trees 3, tree trunk

donderdag 18 juli 2024

Vlinder

Het lukt je maar zelden, een vlinder van heel dichtbij fotograferen met je mobiel.

Saskia had succes tijdens een bezoek aan De Luie Tuinman in Ruinen. De vlinder bleef stil zitten terwijl ze dichterbij kwam en scherpstelde.

Ook verder was het een geslaagd bezoek aan deze prachtige natuurlijk ingerichte tuinen.

zondag 14 juli 2024

Wenslinde

Als je in Havelte vanaf de kerk het oude 'domineespad' afloopt, vind je aan het eind een bijzonder bomenduo. Twee lindes vormen samen een poort. Als je eronderdoor loopt, mag je een wens doen.

Anja en Henk bezochten deze Wenslinde en maakten er foto's van. En deden ongetwijfeld ook een wens.

zondag 23 juni 2024

Dubbele verwondering

Anja en Saskia verzorgden een kennismaking met Natuurontmoeting in het stukje bos tegenover atelier en galerie WONDERKAMERS van Sigrid Hamelink in Nijeholtwolde. Dit in aansluiting op de expositie HIER met lokale kunst gerelateerd aan de natuur.
Er waren onder andere deze wollige ‘wortels’ te zien van Mathilde Hemmes, die uit het plafond van de galerie leken te groeien. Titel van het werk is ‘Indringers’.
De wandeling was overigens een succes: acht mensen liepen mee en lieten zich verwonderen.

dinsdag 18 juni 2024

Oude bomen

Saskia en Leen bezochten de Abdij van Börstel, vlakbij Düsseldorf.
Voor deze abdij staan twee 700 jaar oude lindebomen. Samen vormen ze een perfect schuildak tegen regen.

woensdag 22 mei 2024

Stedelijk tuinieren

Yvon heeft geen tuin, maar leeft zich uit in de plantenbakken bij de flat waar ze woont, en op haar eigen balkon. Alles groeit en bloeit voorbeeldig.

vrijdag 10 mei 2024

In park Rams Woerthe

Anja en Saskia hebben nieuwe locaties verkend voor hun Natuurontmoetingswandelingen. Een daarvan is park Rams Woerthe in Steenwijk. Dit grote, bosachtige park zou zich prima leen voor het beoogde doel. Rustig, gevarieerd en met een prettige sfeer.

Op de foto zie je Anja bij een bijzondere boom.

dinsdag 16 april 2024

Takkewijf

We kregen een fraaie afbeelding doorgestuurd van een uit wilgentakken vervaardigde sculptuur van Olga Ziemska (Cleveland). Zij werk veel met organisch materiaal en beschouwt de mens als onderdeel van de natuur. 

Dit ‘takkewijf’ heet ‘Willow effigy’ (wilg-portret). Ze heeft in onze ogen iets van een energieke heks, die zich samengevoegd heeft met haar bezem. "Pas maar op, ik kom er aan!", straalt ze uit.

zaterdag 24 februari 2024

Verstilling

Yvon en Saskia bezochten tijdens een dagje Amersfoort de expositie ‘Verstilde Momenten’ in het Musiom.
Hier waren onder meer prachtige schilderijen te zien van Johan Abeling. Zijn landschappen hebben een geheimzinnig licht. Het is stil, maar er zou zomaar iets kunnen gebeuren…

zaterdag 27 januari 2024

Winterberken


Saskia maakte deze foto tijdens een wandeling in de buurt van Hardegarijp